Creative XR Arena

Interview Faye

Paulina: Welkom! Vandaag zijn we hier om jou je prijs te overhandigen als eerste winnaar van de Creative XR Arena challenge. Wat fantastisch dat je erbij bent en hebt deelgenomen. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen als een van de pioniers in onze pilot. Wat motiveerde je om mee te doen aan de Creative XR Arena?

Faye: Ik ontdekte jullie tijdens de Immersive Tech Week, waar jullie vertelden over het concept. Meteen dacht ik: hier wil ik aan meedoen. Het is belangrijk voor mij dat er platforms bestaan waar beginnende talenten een kans krijgen. Omdat ik zelf net begonnen ben met 3D, leek dit me een perfecte gelegenheid om in te stappen.

Paulina: Hoe was je ervaring met 3D voordat je begon?

Faye: Ik had wel wat projecten voor school gedaan, maar daarbuiten nog vrij weinig, zeker niet voor mezelf. Dit was dus een leuke kans om buiten mijn comfortzone te treden.

Paulina: En hoe heb je de uitdaging binnen Creative XR Arena ervaren?

Faye: Het was best spannend, omdat ik natuurlijk iets goeds wilde neerzetten. Maar al met al vond ik het een geweldige ervaring. Het was een toegankelijke manier om te starten, niet te moeilijk, met duidelijke richtlijnen en het puntensysteem was erg prettig. Het voelde heel relaxed.

Paulina: Dus je vond de uitdaging haalbaar en een kans om iets nieuws te proberen buiten school om?

Faye: Absoluut, het was zeker te doen.

Paulina: Wat was een hoogtepunt voor jou als deelnemer?

Faye: Het moment dat ik zag dat ik gewonnen had, natuurlijk! Maar ook het proces zelf vond ik boeiend. Het werken binnen gestelde kaders en experimenteren met nieuwe technieken was erg leerzaam.

Paulina: Heeft je deelname je kijk op de XR-industrie veranderd?

Faye: Zeker, het heeft me laten zien dat werken binnen de industrie ook betekent dat je met bepaalde regels moet omgaan. Dat vond ik juist wel prettig, het was eens iets anders dan volledige vrijheid.

Paulina: Welke ondersteuning of middelen vond je het meest waardevol tijdens de challenge?

Faye: De assets en het voorbeeld dat jullie hadden voorbereid waren heel behulpzaam. Het gaf een goed beeld van wat er verwacht werd. Maar ook de uitgebreide richtlijnen en het punten systeem waren duidelijk en nuttig.

Paulina: Dat is goed om te horen. We streven ernaar om transparant te zijn en handige tips en tricks te bieden, vooral voor nieuwkomers.

Faye: Dat vond ik heel fijn.

Paulina: Zou je anderen aanraden mee te doen aan de challenges?

Faye: Ja, absoluut. Ik heb het zelfs al aanbevolen, al was iedereen in mijn omgeving te druk. Maar ik zal het zeker blijven aanbevelen.

Paulina: Wat zijn je plannen met betrekking tot XR en digitale mode?

Faye: Ik wil blijven leren en up-to-date blijven met de nieuwste ontwikkelingen. Ik sta open om te zien waar dit mij kan brengen, vooral de combinatie met digitale mode vind ik heel exciting.

Paulina: Hoe zie je de link tussen XR en digitale mode voor je?

Faye: Het is allemaal nog zo nieuw en opwindend, dat is wat het voor mij interessant maakt. Ik ben benieuwd waar het me naartoe zal leiden, het ontdekken spreekt me erg aan.

Paulina: Waar vind je inspiratie die je terugbrengt naar XR?

Faye: Mijn inspiratie komt vaak van buiten mijn vakgebied. Mijn laatste project was bijvoorbeeld niet gerelateerd aan mode, wat laat zien dat ik inspiratie breed zoek. Dat vind ik het mooie eraan; de mogelijkheid om het te combineren met vrijwel alles.

Paulina: Hoe integreer je XR in je huidige werk?

Faye: Ik werk graag hybride, waarbij ik zowel het fysieke als het digitale omarm. Vooral 3D-scannen vind ik interessant, omdat het me in staat stelt het fysieke aspect in XR te brengen.

Paulina: Dat klinkt als een fascinerende benadering. Echt geweldig. Een laatste vraag dan: wat zijn je langetermijndoelstellingen als ontwerpster met betrekking tot het medium XR?

Faye: Om eerlijk te zijn, heb ik nog geen specifieke doelen vastgesteld. Ik weet wel dat ik XR wil blijven gebruiken en verkennen. Het voelt als een effectieve en vernieuwende werkwijze waarin ik zeker verder wil groeien, ook al is de exacte richting nog onbekend.

Paulina: Dus je bent van plan om te blijven experimenteren en jezelf te ontwikkelen in XR?

Faye: Ja, absoluut.

Paulina: Nou, dan kunnen we wel zeggen dat ons platform zijn doel heeft bereikt. We willen de mogelijkheden van XR laten zien en hoe het kan verbinden met verschillende velden. Het is fantastisch dat je hebt deelgenomen. Hartelijk dank voor je inzet en deelname.