Creative XR Arena

Wat is Creative XR Arena?

Creative XR Arena is een platform waarbij XR-talenten worden uitgedaagd om deel te nemen aan competitieve wedstrijden. Een van onze aangesloten studio’s stelt een uitdaging voor met voldoende creatieve vrijheid, die vervolgens wordt uitgewerkt en ingezonden door de deelnemers. De wedstrijden zijn altijd gericht op het produceren van 3D, Augmented Reality en/of Virtual Reality content. De beste inzending wint een fantastische prijs.

hexagon_small_orange_prop
hexagon_blue_fill_prop
hexagon_blue_prop

Het doel van Creative XR Arena

Creative XR Arena heeft als doel het ontdekken van jong talent en het samenbrengen van onderwijsinstellingen en immersive media studio’s. Hiermee hopen we meer talenten te ontdekken, onderwijsinstellingen beter te informeren over wat zij zoeken in hun nieuwe medewerkers en het creëren en invullen van stageplekken en banen.

icon._1
icon_2
icon_3

Hoe het werkt

Een XR studio stelt in samenwerking met Creative XR Arena een uitdaging voor. Het kan gaan om de ontwikkeling van een Augmented Reality filter voor Instagram, Snapchat of web, of zelfs om het creëren van een Virtual Reality ervaring, het scannen van een object voor gebruik in XR-content, of het renderen van objecten en hele scènes. De studio stelt de uitdaging en regelt de benodigde assets zodat de deelnemer kan beginnen. Er is een begin- en einddatum waarop alle inzendingen moeten worden ingediend. Deze inzendingen worden vervolgens anoniem gedeeld op sociale media en het platform. Na de einddatum wordt er bekend gemaakt wie er met de hoofdprijs vandoor gaat!

Hoe werken de challenges?

Stap 1

Check de briefing

Stap 2

Download assets

Stap 3

Concept ontwikkeling

Stap 4

Upload je werk

Stap 5

Maak kans!

De markt is op zoek naar jou!

orange_hexagon_blank
gradient_hexagon

3D Modelleur

3D artist

gradient_hexagon
blue_hexagon
blue_hexagon_blank

VR/AR Developer

VR/AR Interaction Designer

orange_hexagon
orange_hexagon_blank
orange_hexagon

3D Animator

blue_hexagon_blank
gradient_hexagon

Game Development

XR Content Creator

blue_hexagon
orange_hexagon_blank
blue_hexagon

Innovation and Product Creation

orange_hexagon
gradient_hexagon
blue_hexagon_blank

Research and Development (R&D)

UI/UX Designer

Wordt deel van de community

Scholen/Educatie Instituten

    Partners